Västerås Kvinnlig AG
är en tävlingssektion inom Västerås Gymnastik Förening som tränar artistisk gymnastik (AG). Vi tränar och tävlar i steg-serierna 1-10, samt regions- och rikspokalen från Svenska Gymnastikförbundet.

Vi har ett brett åldersspann där våra yngsta gymnaster är 4-5 år till våra äldsta gymnaster som är 19 år och de tränar allt mellan 4,5h-25h i veckan beroende på ålder och målsättning. 

Artistisk gymnastik (AG)  är en rolig och utvecklande träningsform där alla kan träna och tävla utifrån egen ambition och ålder. Kvinnlig artistisk gymnastik, förkortat KvAG är en olympisk disciplin med lång tradition. Gymnasterna tävlar i fyra grenar: hopp, barr, bom och fristående som utmanar gymnasternas färdigheter på olika sätt.


Hopp

Detta är den snabbaste grenen där man efter ett anlopp på 25 meter utför ett hopp med handinsättning på det 125 cm höga hoppbordet. Här får gymnasten möjlighet att använda sin explosivitet för att utföra hopp med en eller flera rotationer.


Barr

Barr består av två elastiska runda holmar som gymnasten utför olika typer av svingövningar runt. Gymnasterna utför också förflyttningar mellan den höga och den låga holmen genom olika flygelement.


Bom

Kanske det mest dramatiska redskapet där gymnasten utför sina svårigheter 1,25 meter upp i luften på en 5 meter lång och 10 centimeter smal bom. Serierna ska utföras både dynamiskt och uttrycksfullt och innehålla en variation av akrobatiska, gymnastiska och koreografiska inslag som binder ihop hela serien. Den maximala tiden för en serie är 1,30 minut.


Fristående

I denna gren har gymnasten stora möjligheter att visa fram sin egna personliga stil både i svårigheter och artistiskt uttryck. Friståendet utförs på en yta av 12 x 12 meter till musik som får vara max 1,30 minut lång. Valet av rörelser och svårigheter ska tillsammans med musiken skapa en röd tråd genom hela programmet.

Det nationella tävlingssystemet, kallat ”stegserierna”, är nivåindelat i stegen
1-10 utifrån gymnastens färdigheter. Efter att ha genomgått stegserierna har gymnasten möjlighet att fortsätta tävla enligt det internationella tävlingssystemet, ”Code of point” (COP). Man kan även tävla i Pokalserien där gymnasterna inte behöver tävla i alla 4 grenar. 


Tävlingsmomenten består av individuell mångkamp, lagtävling och enskilda grenar. I den individuella mångkampen summeras gymnastens poäng för alla de fyra grenarna. I lagtävlingen summeras alla gymnasternas poäng i alla grenar.

Bedömningen består av två delar. Dels bedöms seriens svårighet, vilka övningar och kombinationer gymnasten har med, dels bedöms hur väl gymnasten genomför sin serie.

Väl mött!

Kaffemaskin till Gurkcupen
2018-02-16 18:13
Hej,

den 24/3 ordnar vi vår hemma tävling Gurkcupen.
Nu undrar vi om det finns någon som har en
kaffemaskin att låna ut under den dagen, vi kan
självklart köpa kaffet. I första hand så önskas en
sån där man ställer under koppen och väljer kaffe.

Om detta inte finns så undrar vi om det finns någon som
kan låna ut en kaffebryggare som är lite större och
kan brygga rakt ner i en stor termos.

Om du har en att låna ut, kontakta 
catta.okvist@gmail.com eller skicka sms till
0761-674669.

Funktionärströjor
2018-02-11 09:12
Hej alla AG föräldrar!

Västerås GF och AG anordnar varje år Gurkcupen, en tävling på våren och en på hösten. Det brukar vara ca.150-200 anmälda gymnaster/tävling.

I år vill vi gärna ha Funktionärströjor, helst av typen Piké tröja och söker därför en eller flera Sponsorer till dessa tröjor. Vi kommer att behöva ca.30st. Materialet ska vara ett lite mer "funktions" material så att de håller färg och form över tid och kommer att vara i en avvikande färg (ej föreningsfärgerna) för att synas bättre.

Dessa tröjor kommer alla som jobbar på sidan att ha på sig (café, entré, sekretariat mfl). Vi uppskattar kostnaden för dessa tröjor, inkl. tryck (logga, tryck FUNKTIONÄR och ev. sponsor) till ca. 6000kr.

Vill och har du möjlighet att hjälpa till? Kontakta då vår Marknad & sponsorgrupp på marknad@vgf.nu

Då tävlingen är redan 24/3 och det tar några veckor att få fram tröjorna så önskar vi ett snabbt svar vid intresse.

Väl mött! :)
Catharina & Anna, 
Tävlingssamordnare av
"runt-omkring-grejer"
Gymmix AMT!
2018-01-18 13:35
Ni har väl inte missat att jag kör AMT pass i Bellevuehallen på Onsdagar mellan 20-21. (Idag har jag träningsvärk i precis hela kroppen =)) Vi har även andra pass inom VGF-Gymmix som man kan gå på, kanske till och med när er dotter är på träningen... In och kika på deras sida vettja =)
MVH Kristina

http://www.vgf.nu/start/?ID=24887
Kvinnlig ag-defilering
2018-01-15 09:16
Om man beställer kläder till defilering så är det detta som gäller för kvinnlig Ag. Har man inte vuxit ur sin gamla overall behöver man inte byta än. Mvh Kristina
Sportadmins nya medlemsApp
2018-01-12 12:58
Du har väl inte missat att SportAdmin har släppt sin MedlemsApp?

I MedlemsAppen kan du som medlem få full koll på föreningsvardagen och innehåller bland annat:
- Nyheter (få alla nyheter från alla kopplade personer i ett flöde)
- Kallelser
- Kalender
- Kontakter
- Utskick

Gå in och ladda ner den idag!

Appstore (iOS): https://itunes.apple.com/se/app/sportadmin-medlemsapp/id1225556243

Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sportadmin.medlemsapp

Om ni har några frågor eller funderingar når ni SportAdmin på medlemsapp@sportadmin.se
Kommande tävlingar
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Västerås GF, 14/02 11:45 
Västerås GF, 15/01 13:34 
Västerås GF, 12/01 12:57 
Västerås GF, 10/01 11:03 
Västerås GF, 08/01 11:40 
Västerås GF, 08/01 01-08