SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Parkour
 

Parkour

Parkour går ut på att ta sig från punkt A till punkt B på det snabbaste, smidigaste och effektivaste sätt möjligt. Inom parkour är det bara fantasin som sätter gränser på vad som kan utföras. I parkour tränas smidighet, styrka, självkännedom, kroppskontroll och mod.

 

Freerunning

Freerunning är en del av parkouren. I parkouren handlar det om att så snabbt och effektivt som möjligt ta sig från punkt A till punkt B. Inom freerunning fokuserar man mer på att ta sig fram på ett estetiskt tilltalande sätt med en blandning av volter och parkour-rörelser.

 

Tricking

Tricking är en relativt ny sport med rötterna i Extreme Martial Arts(XMA), även kallat Martial Arts Tricking (MAT), som är en uppvisningsform av kampsport. Sporten blandar element från kampsport, gymnastik, akrobatik och breakdance till en serie av rörelser. Varje utövare formar sin egen stil av trick på ett kreativt och estetiskt sätt. Tricken kategoriseras in i flips, twists, kicks och combos.

 

Våra gruppbeskrivningar:

Parkour är en individuell träningsform då alla utvecklar i sin egen takt och alla rör sig på olika sätt. Det kan betyda att gymnast A kan vara väldigt bra på vaults men inte alls lika bra på flow och gymnast B är bra på volter men inte alls lika bra på vaults. På våra träningar så tränar vi upp gymnasten på deras egna nivå och anpassar träningarna, stationer, rörelserna för dem. Vid varje träning har vi även så kallad "fri träning" där gymnasterna får träna på exakt vilka rörelser de vill under ledarnas uppsyn. Ingen träning är lik den andra.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Västerås GF, 24/04 17:07 
Västerås GF, 10/04 10:04 
Västerås GF, 14/02 13:20 
Västerås GF, 02/02 02-02