SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås GF
Gymnastik

Uppdatering gällande Corona
2021-03-31 14:53

Eftersom smittspridningen ökar är det viktigt att vi följer de bestämmelser och riktlinjer som satts upp för inomhusträning. Nu kommer också ett Påsklov där många kommer att träffa andra personer som man normalt inte träffar. Det gör att vi måste var ännu mer försiktiga.

 

Våra riktlinjer är att vi inte får vara mer än 50 personer i våra specialhallar på Bellevue per hall. Det gäller samtliga gymnaster och ledare. För att göra träningen säkrare och försöka minska risken för smittspridning mellan grupper har vi delat in hallarna i 4 zoner. 1 grupp/ zon eller större grupper delas upp i flera zoner. Vi tar in grupper från olika håll och har skjutit isär start o stopp för flera grupper.

 

I kommunens idrottshallar gäller deras information som finns påvisad i respektive hall.

 

Föräldrar hämtar o lämnar sitt barn utanför hallarna.

 

Specialhallarna är utrustade med möjlighet till handtvätt och handspritautomater. Handtvätt i Kommunens idrottshallar

 

Nu behöver vi hjälpas åt:

Om medlemmen har påvisad smitta i klassen eller i hemmet. Gäller följande:

  • Du behöver vara extra uppmärksam på symtom som kan vara tecken på covid-19.
  • Boka tid för egenprovtagning omgående om du får symtom (gäller förskoleklass och äldre).
  • Om du har varit ansikte-mot-ansikte inom 2 meter i mer än 15 minuter med någon som har varit smittsam och du får information om att du bör provta dig även om du inte har symtom ska du boka tid för egenprovtagning via 1177.se. Det är för att minska smittspridningen.
  • Om du får symtom efter att du har lämnat ett prov som inte påvisade covid-19 måste du testa dig på nytt.
  • Meddela föreningen/ledaren att du kan ha utsatts för smitta.
  • Var noggrann med handhygienen.
  • Under 14 dagar räknat från den dag medlemmen senast kan ha utsatts för smitta ska du träffa så få personer som möjligt och vara noga med att hålla avstånd. Avstå från sociala inomhusaktiviteter på fritiden som t.ex. inomhusträning, musikskola och träffa kompisar. Detta gäller även om du har lämnat ett prov som inte påvisade covid-19.

Vilka symtom är vanliga vid covid-19?

Vanliga symtom vid covid-19 är feber, snuva, hosta, andningsbesvär, halsont, huvudvärk, muskelvärk, försämrat lukt- och smaksinne, magbesvär och diarréer. De flesta får en lindrig sjukdom med milda symtom, medan en del blir sjukare med andningsbesvär och behöver sjukhusvård.

 

Gäller detta även om jag redan har haft covid-19?

Om du har haft covid-19, med påvisat virus i PCR-prov taget från mun/svalg/näsa eller påvisade antikroppar i prov analyserat på laboratorium där provet tagits under de senaste 6 månaderna, gäller inte dessa anvisningar. Var ändå uppmärksam på symtom, och stanna hemma ifall du skulle bli sjuk, tills du är helt frisk.

2021-03-24 10:46

Anmälan till Sommargympakul 2021 är nu öppen!

Hej!

 

Nu är det dags att anmäla sig för årets Sommargympakul. 

 

Vi har fyra olika lägerveckor:

-      Vecka 26 måndag den 28/6 – fredag den 2/7  (Fulltecknad)

-      Vecka 27 måndag den 5/7 – fredag den 9/7  (Fulltecknad)

-      Vecka 30 måndag den 26/7 – fredag den 30/7

-      Vecka 31 måndag den 2/8 – fredag den 6/8

 

Lägret pågår mellan kl. 09.00-15.00 varje dag, måndag – fredag. 

 

Ålder:

Född 2015 och äldre.

Plats:

VGF-Hallen, Bellevuestadion.

 

Pris:

1 500 kr per vecka. (+komplettering med träningsförsäkring 150 kr för de som saknar)

Lunch och frukt ingår varje dag samt att barnen får en t-shirt. 

 

Faktura skickas ut i slutet av maj och för att för bekräfta/behålla sin plats betalas fakturan inom 15 dagar.

Mer information om lägret hittar ni här: Anmälan Sommargympakul 2021 - Västerås GF - SportAdmin

Inbjudan Sommargympakul 2021: SOMMARGYMPAKUL 2021.pdf (vgf.nu)

Träningsstart inomhus från 25 januari
2021-01-22 09:13

Uppdatering gällande Covid-19 restriktioner 

 

Generellt gäller Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd från 14 december.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har även beslutat om förordningar och föreskrifter kopplade till pandemilagen som började gälla den 10 januari. Dessa förordningar och föreskrifter gäller för träning i VGF-hallarna. Se nedan vad som gäller för respektive träning.

 

Gällande träning för våra Barn och ungdomsgrupper ute i skolorna.

Den 21 januari beslutade regeringen rekommendera alla kommuner att öppna upp för idrottsträning för barn och ungdomar. Västerås Stad har från den 25 januari öppnat upp så vi kan bedriva inomhusträning i kommunens idrottshallar. All träning kommer att följa de rekommendationer som gäller idrottsträning.

Information för varje grupp kommer skickas ut av respektive ledare.

 

Gällande träning för simhopp på Lögarängsbadet och VGF-hallen

Den 21 januari beslutade regeringen rekommendera alla kommuner att öppna upp för idrottsträning för barn och ungdomar. Västerås Stad har från den 25 januari öppnat upp så vi kan bedriva simhoppsträning på Lögarängsbadet.

Information för varje grupp kommer skickas ut av respektive ledare.

 

Gällande träning i våra specialhallar på Bellevuestadion, VGF-Hallen o Nya VGF-Hallen.

Den 21 januari beslutade regeringen rekommendera alla kommuner att öppna upp för idrottsträning för barn och ungdomar. Det gör att vi kommer att öppna upp våra hallar för gymnastikträning. Träningen bedrivs efter en riskanalys som föreningen har gjord och är baserad på pandemilagen och gällande rekommendationer.

Information för varje grupp kommer skickas ut av respektive ledare.

 

Gällande träning för gruppträning/GYMMIX.
Regeringen rekommenderar fortsatt alla kommuner att hålla alla offentliga lokaler och verksamheter stängda fram till och med den 28 februari för vuxna och ungdomar födda 2001 eller tidigare.

Detta innebär att träning för vuxna och ungdomar födda 2001 eller tidigare (19 år och äldre) inte kommer bedrivas i kommunens idrottshallar
På grund av detta avvaktar VGF att starta upp gruppträning/GYMMIX verksamhet till nya direktiv kommer. Ingen träning startar för gruppträning/GYMMIX före 28 februari.

Anmälan barn o ungdomsgrupper/simhopp/parkour VT-21
2021-01-02 15:09
KLICKA PÅ DENNA LÄNK FÖR ATT SE GRUPPERNA https://sportadmin.se/book/?F={1CAC70C5-78ED-4086-9788-74BA225B21A8}  
Anmälan öppnar MÅNDAG DEN 4 JANUARI KL 08.00 och fram tills dess kan du bara se grupperna - inte anmäla. Terminsstarten kommer att senareläggas pga att vi anpassar oss då smittspridningen ökat och våra skollokaler inte är tillgängliga förrän v 4. Den startvecka som står på grupperna stämmer alltså inte utan kommer att senareläggas. Mer info kommer via ledarna till resp grupp
Vi anpassar oss efter hög smittspridning
2020-12-30 18:58

 

Gällande träning för våra Barn och ungdomsgrupper ute i skolorna och motionsträning för våra gruppträningar (Gymmix).

Under gällande pandemi med hög smittspridning har Västerås Kommun avbokat alla våra idrottshallar fram till den 24 januari. Detta innebär att vi kommer att skjuta starten av terminen till vecka 4 alltså träningarna börjar den 25 januari och framåt, vi förlänger terminen med lika många veckor. För att detta ska gälla, är förutsättningarna att smittspridningen i Västerås stabiliseras och att inga andra restriktioner och/eller lagar ändrar förutsättningarna för detta. Vi fortsätter att hålla er uppdaterade här på vår hemsida.

 

Gällande träning för simhopp på Lögarängsbadet och VGF-hallen.

Under gällande pandemi med hög smittspridning har Medley tillsammans med Västerås Kommun avbokat alla våra tider på Lögarängsbadet fram till den 24 januari. Detta innebär att vi kommer att skjuta starten av terminen till vecka 4 alltså träningarna börjar den 25 januari och framåt, vi förlänger terminen med lika många veckor. För att detta ska gälla, är förutsättningarna att smittspridningen i Västerås stabiliseras och att inga andra restriktioner och/eller lagar ändrar förutsättningarna för detta. Vi fortsätter att hålla er uppdaterade här på vår hemsida.

 

Gällande träning i våra specialhallar på Bellevuestadion, VGF-Hallen o Nya VGF-Hallen.

Under gällande pandemi med hög smittspridning har Västerås Gymnastikförening tillsammans med Västerås Kommun valt inte bedriva träning i hallarna tillsvidare. Vi kommer att i den mån det är möjligt bedriva träning för våra grupper digitalt, hemmaträning och även utomhus. På baksidan av våra hallar iordningställer vi ett utegym. Mer detaljerad information kommer från ledare i er grupp. I dagsläget har vi som mål att senast den 25 januari kunna starta upp inneträningar. Det som styr detta är om vi får en stabilisering av smittspridningen i Västerås och att inga andra restriktioner och/eller lagar ändrar försättningarna för detta. Vi fortsätter att hålla er uppdaterade här på vår hemsida.

All träning ska följa de allmänna råd som gäller och vi följer de restriktioner, beslut och lagar som gäller träning.


//VGF:s styrelse

Jul o Nyårsstängt på kansliet
2020-12-21 14:23
Vi har nu stängt kansliet för jul o nyårsledighet.
Öppnar igen den 11 januari.
Telefonen öppen 4 - 5 jan.
God Jul o Gott Nytt År !!!
Nyheter från våra grupper
Gymmix, 03/03 12:39 
Gymmix, 30/09 12:27 
Gymmix, 03/09 17:14 
Gymmix, 02/09 11:17