SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

VGF - Breddgymnastik för barn 2-12 år:

VGFs verksamhet utgår alltid ifrån barnrättsperspektivet som är en av Gymnastikförbundets grundpelare.

 

Barngymnastiken ger barn mellan 2-12 år grundläggande motorikträning genom att vara allsidig, varierande, lekfull och alltid utgå från barnens individuella förutsättningar. 

 

Vi är bra på rörelseträning.

 

Här skapas förutsättningar för ett aktivt liv och fysisk, social och mental utveckling. Inte bara en resurs för samhället, utan också grunden för all form av träning och verksamhet. Och bäddar för ett livslångt intresse.

 

Mycket av vår träning baseras på Rörelsebanken. Innehållet i rörelsebanken utgår från gymnastikens rörelsemönster och den allsidighet som finns inom gymnastiken.

 

Vi tränar övningar inom: Stationära positioner, Hopp, Rotationer, Svingar och Landningar.

 

VGF Barn och ungdom

Träningen bedrivs i form av redskapsgymnastik med lek, musik, rörelse. Vi tränar 1 gång i veckan under vår- och hösttermin (ca 14 tillfällen per termin)

Vår åldersindelning på grupper varierar utifrån deltagarna och kunskap. Vissa grupper följer barnens utveckling och tränare följer gruppen under några år.

 

Är man medlem (betalat avgift medlemskap + träningsavgift) har man en plats i en grupp och har möjlighet att fortsätta i gymnastikträning. Före varje termin skickas bekräftelse ut med betalningsinformation.

Vi har nyintagning för nya deltagare i mån av plats inför varje termin.

Se information på vår hemsida när anmälan öppnar.

Anmälan till Barn och Ungdomsgrupper Höst 2023
2023-07-03 07:19

Anmälningar till gymnastikträning för barn och ungdomar öppnar den 16 augusti.

Anmälningar görs under fliken  Direktanmälan.

Bokning - Västerås GF - SportAdmin

 

 

Vi önskar fler ledare - du som förälder kan vara delaktig i ditt barns träning och hjälpa till som ledare i barnets grupp. Vi kommer genomföra en Ny ledare utbildning den 27/8 - där vi informerar om VGF samt basövningar inom gymnastik. Du får då plats direkt i ditt barns grupp.

Maila då till bou@vgf.nu

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Västerås GF, 10/04 10:04 
Västerås GF, 14/02 13:20 
Västerås GF, 02/02 02-02 
Västerås GF, 08/01 15:38